Nincs engedélyezve a javascript.

E-könyv információk

Milyen formátumban tölthetem le az e-könyveket?

Minden e-könyvünk vásárlás után a felhasználói fiókból tölthető le .epub formátumban.

A megvásárolt e-könyveket hányszor lehet letölteni?

A letöltésnek semmilyen limitje nincs, azt bármikor, bármennyi alkalommal, bármelyik formátumban eléri. Az e-könyveket – bejelentkezés után – a profil oldalon lehet megtekinteni és letölteni.

Hogyan tudom elolvasni az e-könyveket?

Az e-könyvek olvasására rengeteg lehetőség van. Sokan használnak dedikált e-könyv olvasó készülékeket, melyek kifejezetten erre a célra készültek, így sok szempontból a legjobbak erre a célra. E mellett gyakorlatilag minden platformon elérhetők ingyenes és remekül működő olvasóprogramok, melyek mindegyike a .mobi és/vagy az .epub formátumot támogatja.

Milyen olvasóprogramot használjak?

A lista platformonként változik, és fontos tudni, hogy ezek nem egyedüli megoldások, minden platformon programok tucatjai érhetők el, eltérő tudással, így a választás ízlés kérdése is. A lenti programok azok, melyeket mi is és olvasóink is eredménnyel használnak és nem mellékesen teljesen ingyenesek.

iPhone, iPad, Mac: a beépített iBooks program a legkönnyebben használható megoldás. Ehhez .epub formátumra lesz szükség.

Android: e platformon a Kindle program a legelterjedtebb, ehhez a .mobi kiterjesztésű file-okra lesz szükség.

Windows Phone: a mi kedvencünk a Bookviser program lett, amely az .epub formátumot használja.

Windows PC: a legtöbb funkciót a fura nevű Icecream Reader nyújtja, de ha fontos a magyar nyelvű menü, a Calibre lehet a legjobb választás. Mindkét program támogatja a .mobi és az .epub formátumot is.

Mit jelent adatlapomon a letöltések melletti „Küldés Kindle eszközre” gomb?

Ez a gyakorlatban a .mobi verzió emailben kiküldését jelenti. Ezt bármilyen címre megteheti, de ez a legegyszerűbb módja a Kindle e-könyv olvasókra való feltöltésnek is.

Pontosan tehát hogy is kerül rá az Amazon Kindle olvasómra a book24.hu-n vásárolt e-könyvem?

Minden regisztrált Kindle készülék a gyártó Amazontól kap egy saját email címet, és minden .mobi kiterjesztésű e-könyv, amit e címre küld (internetkapcsolat esetén, hacsak ki nem kapcsolta ezt a funkciót) automatikusan letöltődik a gépre.

A lépések a következők:

1) az Amazon oldalán a neve alatt megjelenő Account & List menüből a Your Content and Devices almenüben megjelenő Preferences elemre kattintva

preferences.png

Az oldalt lejjebb görgetve az „Approved Personal Document E-mail List” résznél adja hozzá a noreply@book24.hu email címet mint megbízható forrást.

personal_documentum_links.png

Fontos, hogy az e-mail cím Amazon oldalára történő bevitelnél, amennyiben azt másik felületről másolja, legyen figyelemmel a karakter egyezőségre és kizárólag a fenti e-mail cím szerepeljen benne karakterpontosan.

Előfordulhat, és jellemzően ez okozza a legtöbb problémát ügyfeleinknél, hogy másolásnál benne marad egy szóköz vagy más szöveg/szövegrész, ezért az Amazon rendszere nem tudja helyesen értelmezni a címet és a könyvet hiába küldi el, kedves olvasónk azt nem kapja meg.

2) Ugyanezen az oldalon kicsit feljebb a „Send-to-Kindle E-Mail Settings” résznél (fenti képen) találja saját Kindle készüléke egyedi emailcímét. A Book24-en megvásárolt e-könyveket a fent említett „Küldés Kindle eszközre” gomb megnyomásával küldje el erre a saját Kindle e-mail címre.

Célszerű az automatikus eszköz és könyv szinkronizációt bekapcsolt állapotban tartani az Amazon oldalán, így ha a fenti lépéseket helyesen hajtotta végre 2-5 percen belül elérhető a könyv a saját felületén.

book_update.png

Hogyan tudom iPhone vagy iPad készülékemre legkönnyebben elküldeni a megvett e-könyveket?

Az iBook program használatakor a legegyszerűbb megoldás, ha egyenesen a készülékről bejelentkezik oldalunkon és felkeresi saját fiókját. Itt a letölteni kívánt e-könyv melletti „Letöltöm (.epub)” gombra tappintson, majd a felugró menüben válassza ki a „Megnyitás iBooksban” opciót.