Nincs engedélyezve a javascript.
Elindult a könyvklubunk!

Elindult a könyvklubunk!

2022. október 3.

Elindult a könyvklubunk!

Túl vagyunk egy hihetetlenül izgalmas Könyvfesztiválon, ahol sokatokkal találkoztunk, jókat beszélgettünk, és kellemesen elfáradtunk, ezúttal azonban nem pihenünk, hanem, ahogy ígértük, még szorosabbra vonjuk az Agave-közösség kötelékét: indul a könyvklubunk!

Kivel is kezdhetnénk, ha nem az egyik legnépszerűbb szerzőnkkel, a sci-fi mesterével, Philip K. Dickkel, akinek az 1965-ben megjelent klasszikusát olvassuk most újra.

Az októberi kiválasztott könyv: PALMER ELDRITCH HÁROM STIGMÁJA
És, aki velünk olvas a hónapban: DR. ZACHER GÁBOR

Az országszerte ismert toxikológus szenvedélye szakmájából is fakadóan a kábítószerhasználat popkulturális ábrázolásának kutatása; nem csupán a The Rolling Stones dalszövegeiben, vagy Mark Rothko festményein, de leginkább épp az irodalomban olyan szerzők életművén keresztül, mint Graham Greene, Jack Kerouac, Ken Kesey, vagy épp Philip K. Dick.

A Nebula-díjra jelölt Palmer Eldritch három stigmája a legtöbb kritikus szerint Philip K. Dick egyik definitív műve, melyben a szerzőtől megszokott módon számos sci-fi toposzt értelmez és épít újra, elmosva a valóság és a fantázia tán sosem létező határvonalait. Izgalmas és újszerű vállalkozás, melyről Algis Budrys a Galaxy Science Fiction munkatársa azt mondta, hogy „felforgatja az emberi elmét”, a világhírű China Miéville pedig mindenkori kedvenceként és a világirodalom emblematikus műveként tekint rá.

A Palmer Eldritch három stigmája című kötetet október 17-ig 50% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a webshopban, és ez idő alatt a szerző többi készleten lévő könyve is kedvezményesen kapható.

Reméljük, minél többen velünk olvastok: akár egy kényelmes karosszékben a nappaliban, akár egy kávézóban, buszon vagy villamoson; mutassátok meg bátran nekünk és a többi klubtagnak, hova kísért el titeket Palmer Eldritch. :)

Ráadásul, október 26. szerdán, 19 órai kezdettel élőben jelentkezünk a zárt csoportunkban dr. Zacher Gáborral, és mélyre merülünk Philip K. Dick világában!