Nincs engedélyezve a javascript.
Hamarosan Könyvfesztivál!

Hamarosan Könyvfesztivál!

2022. augusztus 31.

2019 után ismét megrendezésre kerül a Könyvfesztivál a Millenárisban! A Könyvhét mellett ez az év másik legjobban várt könyves rendezvénye, és ennek megfelelően sok izgalmas újdonsággal készülünk.

A Könyvfesztiválra tér vissza új könyvével több mint négy év hallgatás után Veres Attila, a horrorirodalom hazai mestere. A valóság helyreállítása egy héttel a szerző amerikai debütálása előtt jelenik meg, és a benne található tizenöt történet korunk legsürgetőbb kérdéseire próbál választ adni a világ értelmezésével kapcsolatban. A lapokon elmosódik a határ a valóság és a fikció, a regény és a novelláskötet, a horror és a szépirodalom között. A valóság helyreállítása nem csak az ősz, de az egész év legfontosabb hazai SFF könyves megjelenése, és crossover jellege miatt a magyar szépirodalmi közösség figyelmére is érdemes. A kötetben egyaránt megtalálhatóak lesznek már korábban, különböző antológiákban megjelent írások és olyan történetek is, amik kifejezetten az amerikai debütáláshoz íródtak, valamint vadonatúj, sehol máshol nem elérhető novellák.

Itt lesz elsőként kapható a megújult Magnólia kiadó első kiadványa, Irene Vallejo számos irodalmi díjjal kitüntetett és több mint harminc nyelvterületre eladott műve, a Papirusz – A könyvek története az ókori világban. A spanyol nemzetiségű Vallejo ebben a kötetben barangolásra hívja az olvasókat a szavakat téren és időn átmentő lenyűgöző találmány, a könyv világába. Bemutatja, hogyan készített könyvet az ember füstből, kőből, agyagból, nádból, selyemből, bőrből és fából, míg végül eljutott e-könyvolvasójáig. A kötet már a 2019-es megjelenésekor két díjat kapott a hazájában, majd 2020-ban elnyerte a legjobb spanyol nyelvű esszének járó nemzeti díjat, valamint a spanyol könyvesboltok legjobb ismeretterjesztő könyvnek adományozott éves kitüntetését.

Több népszerű nemzetközi szerzőnktől is várhatóak újdonságok. Érkezik V. E. Schwab, az Addie LaRue láthatatlan élete írójának új sikerkönyve, a Gallant, amiben ezúttal egy árvaházban nevelkedő fiatal lány mindennapjaiba nézhetünk bele, aki egyszer csak rejtélyes meghívót kap a volt családi birtokukról, Gallantból, hogy térjen haza. Ott azonban rendkívül szokatlan és furcsa dolgok várják, és hamarosan komoly döntéseket kell meghoznia. E mellett várható J.D. Barker és James Patterson második közös regénye, A zaj, ami A madártollas gyilkosságok után ezúttal nem sorozatgyilkosos krimi, hanem paranormális thriller: Oregonban egy kis településen pusztító erejű hanghullám söpör végig, ami mindenkivel végez egy testvérpárt leszámítva. A kormány egy különleges egységet küld a helyszínre nyomozni, de a csapat tagjai egymással ellentétes feladatokat kapnak. S végül, de nem utolsósorban: visszatér Elle Cosimano népszerű főhőse, Finlay Donovan is. A Finlay Donovan mindent viszben még több humoros jelenet és még nagyobb veszélyek várnak az anyaság mindennapi kihívásaival szembenéző írónőre, aki ezúttal az exférje megöletését igyekszik megakadályozni.

A könyvek mellett két programmal is várunk titeket szombaton: Veres Attila 14, Kollár Betti pedig 16 órai kezdettel dedikál.