Nincs engedélyezve a javascript.
Közelgő adaptációk

Közelgő adaptációk

Összeszedtük, hogy mely könyveinkből készül film vagy sorozat a közeljövőben

2022. szeptember 1.

Az utóbbi években megszokhattátok már, hogy sok könyvünket adaptálják Hollywoodban és azon túl, most azonban úgy tűnik, hogy a következő időszakban a szokásosnál is több könyvünknél lehet szurkolni, hogy méltó módon elevenedjek meg szélesvásznon vagy streamingen. Az alábbi listában azokat a címeket gyűjtöttük össze, amik már biztosan elkészülnek, és várhatóan a jövő év végéig be is mutatják őket.

Pantheon
Rendező: Craig Silverstein
Hangok: Paul Dano, Lara Pulver, Maude Apatow

Ken Liu zseniális novellái (Az istenek nem tűrik a béklyót, Az istenekkel nem lehet végezni, Az istenek nem haltak meg hiába) szeptember 1-től keltek életre az AMC+ streamingszolgáltatónál egy négy epizódos animációs sorozat formájában, ahol a főszereplő hangját a legutóbbi Batman-film főgonoszát életre keltő Paul Dano adja, de közreműködik Aaron Eckhart és Ron Livigstone is. Szomorú apropó, hogy egyben ez volt az idén márciusban elhunyt, Oscar-díjas William Hurt utolsó munkája.

Vámpírakadémia (Vampire Academy)
Rendező: Julie Plec, Marguerite MacIntyre
Főszereplők: Sisi Stringer, Daniela Nieves, Kieron Moore

Richelle Mead világhírű fantasy-sorozatának első kötete már a második mozgóképes adaptációját kapja, a 2014-es film után idén szeptember 15-én a Peacockon mutatkozott be a sorozatváltozat. Első körben az első négy epizód válik majd elérhetővé, aztán hetente követik a folytatások október 27-ig. Ne feledjétek, hogy a vadonatúj borítóba csomagolt regény is ugyanúgy szeptember 15-től érhető el nálunk!

Egy könyvmoly regényes élete (The Storied Life Of A.J. Fikry)
Rendező: Hans Canosa
Főszereplők: Kunal Nayyar, Christina Hendricks, David Arquette

Gabrielle Zevin regényének adaptációja a hírek szerint már idén év végén látható lesz az Egyesült Államokban, de nekünk, itt Európában 2023 elejéig várnunk kell rá. Az biztos, hogy érdekes lesz látni az Agymenőkből ismert Kunal Nayyart a főszerepben, és egy igazán szívmelengető produkcióra van kilátás. Aki olvasta annak idején a Magnólia imprintünkben megjelent könyvet, tudja, mire gondolunk – aki pedig nem, annak jó hírünk van: hamarosan kiadjuk újra a regényt.

A lápirály lánya (The Marsh King’s Daughter)
Rendező: Neil Burger
Főszereplők: Daisy Ridley, Ben Mendelsohn, Garrett Hedlund

Karen Dionne regényét A beavatott-sorozat és az Életrevalók amerikai remake-jének rendezője, Neil Burger ülteti át a képernyőre, a film pedig az előzetes hírek szerint 2023 elején kerül a mozikba. Mi őszintén reméljük, hogy Daisy Ridley ezzel a szereppel megmutatja, mi lakozik a Csillagok háborúján túl, Ben Mendelsohnnak pedig nagyon örülünk, mert nemrég hibátlant hozott A kívülállóban.

A periféria (The Peripheral)
Rendező: Scott Smith
Főszereplők: Chloë Grace Moretz, Gary Carr, Jack Reynor

Hosszú évek után William Gibson ezzel a regénnyel talált vissza a sci-fihez, így az adaptáció kapcsán is nagyok az elvárások, különösen, hogy az Amazon készíti és a Westworldért is felelős Jonathan Nolan-Lisa Joy páros felügyelte producerként a munkálatokat. A széria már a dobozban van, bemutató október 21-én.

Anansi fiúk (Anansi Boys)
Rendező: John Lee
Főszereplők: Malachi Kirby, Delroy Lindo, Whoopi Goldberg

Az Amazon hat epizódos miniszériában kelti életre Neil Gaiman világhírű regényét. Az író producerként felügyelte a projektet, és idén május végén ő maga közölte a Twitteren, hogy a forgatás lezárult, a stáb már az utómunkálatokat végzi, melyhez a rajongók türelmét kéri. Bár végleges premierdátumról nem esett szó, mi túl nagy kockázatot nem vállalva 2023 elejét-közepét tippelünk.

Elveszett próféciák, 2. évad (Good Omens)
Rendező: Douglas Mackinnon
Főszereplők: Michael Sheen, David Tennant, Jon Hamm

És akkor még egy széria, melyben alaposan benne van Gaiman keze. Bár a második évad sorsa egy ideig kétségesnek tűnt, az író márciusban számolt be róla, hogy az anyag már a dobozban van, és akárcsak az Anansi fiúk esetében, itt is az utómunkák zajlanak, így premier szempontjából úgy fest, hogy Neil Gaiman 2023-ban is igencsak zsúfolt évnek néz elébe.

Sötét anyag (Dark Matter)
Rendező: Louis Leterrier
Főszereplők: Joel Edgerton, Jennifer Connelly

Blake Crouch regényei egyszerűen képernyőre kívánkoznak, a Wayward Pines után pedig ezúttal a Sötét anyag kap kilenc epizódos feldolgozást az Apple+ berkeiben, és jó hír, hogy maga Crouch jegyzi a forgatókönyv oroszlánrészét. Joel Edgerton szerintünk kiváló választás a főszerepre, és úgy fest, hogy októberben startol is a forgatás, vagyis jó eséllyel jövőre már láthatjuk a végeredményt.

Elektronikus állam (The Electric State)
Rendező: Anthony Russo, Joe Russo
Főszereplők: Millie Bobby Brown, Chris Pratt, Michelle Yeoh

A Russo-testvérek rendezésében októbertől forog Simon Stålenhag zseniális kötetének az adaptációja, amit ráadásul a Bosszúállok-filmek fordítókönyvírói dolgoztak át képernyőre, és még a mellékszerepekben is olyan zseniális karakterszínészeket tisztelhetünk, mint Brian Cox vagy Stanley Tucci. Egyelőre premierdátumról nincs hír, a forgatás végét 2023 tavasz derekára tervezik, vagyis jó esetben talán jövő ősszel számíthatunk a debütre.

Énekesmadarak és kígyók balladája (The Ballad Of Songbirds And Snakes)
Rendező: Francis Lawrence
Főszereplők: Hunter Schafer, Tom Blyth, Viola Davis, Peter Dinklage

Az első fotók már publikusak Az éhezők viadala-előzményfilmből, mely 2023. november 17-én mutatkozik be a nagyközönség előtt, és jó hír, hogy a projektet az előző filmek rendezője, Francis Lawrence dirigálja, Michael Arndt személyében pedig Suzanne Collins regénye Oscar-díjas forgatókönyvíró kezében formálik filmmé.

Mickey7 (Mickey7)
Rendező: Bong Joon-ho
Főszereplők: Robert Pattinson, Mark Ruffalo, Toni Collette, Steven Yeun

Elsőre talán nem lehet ismerős ez a cím, hiszen Edward Ashton regénye még nem jelent meg nálunk (bevárjuk vele a filmet), de már most jelezzük, hogy kötelező vétel lesz Andy Weir és A marsi rajongóinak. Ha pedig eláruljuk, hogy a négy Oscar-díjas Élősködők rendezője, Bong Joon-ho igazi sztárparádét felvonultatva viszi vászonra, alighanem okvetlenül érdemes lesz figyelni rá. Premierdátum még nincs, a produkció jelenleg is forog, Hollywood tempóját ismerve meg mernénk kockáztatni, hogy jövőre láthatjuk a végeredményt.