Nincs engedélyezve a javascript.
Megújul a Magnólia!

Megújul a Magnólia!

2022. szeptember 1.

Megújult a Magnólia kiadó!

Egy fontos pillanathoz érkeztünk: közel tíz évvel az indulása után megújul a Magnólia imprintünk. Új logóval és arculattal, valamint három nagyszabású könyvvel vágunk neki az őszi szezonnak, és a jövő évtől komoly tervekkel és minden eddiginél több címmel fogunk jelentkezni.

A Magnóliát még 2011 végén hoztuk létre egy rendkívül egyszerű céllal: teremteni akartunk egy helyet, ahol kiadhatjuk azokat a könyveket, amik nagyon foglalkoztattak minket, de műfajukat tekintve sehogy sem fértek be az Agave ernyője alá. Ismeretterjesztő és életmód, illetve romantikus és női regényekről volt szó eleinte, aztán az évek múltával megjelentek felnőtt színezős és önsegítő tematikájú címek is. Többek közt mi adtuk ki Dr. Eben Alexander rengeteg utánnyomást megért bestsellerét, A mennyország léteziket, Gabrielle Zevin kultkönyvét, Az egy könyvmoly regényes életét, valamint nagyon büszkék vagyunk, hogy nálunk jelenhetnek meg a Z generáció egyik legismertebb romantikus szerzőjének, a Wattpaden milliós megjelenéssel büszkélkedő Kollár Bettinek is a regényei.

Hosszú ideje visszatérő kérdés volt már a kiadóban, hogy miért nem kezdjük el végre komolyabban tervezni a Magnóliát? Eleinte az egyszerűbbnek tűnő utat választottuk, és megpróbáltuk az Agave brandjét szélesíteni, ami hozott szép eredményeket, de kevésbé jókat is. Ezekből tanulva született meg végül az a döntésünk, hogy némileg átrendezzük a kiadói erőforrásokat a jövőben: nagyobb teret biztosítunk a Magnóliának, miközben az Agavéban kevesebb lesz a műfaji kísérlet, és arra fókuszálunk jobban a továbbiakban, amit egyébként is nagyon szerettek olvasni – vagyis megmaradnak az SFF történetek és a hagyományosabb jellegű krimik és thrillerek.

A Magnóliával pedig az a célunk mostantól, hogy elhozzuk azokat a könyveket, amikre nagy nemzetközi érdeklődés van, és úgy érezzük, hogy a hazai olvasók polcáról sem hiányozhatnak. Nincsenek műfaji megkötéseink: különféle tényirodalmi kötetek és regények egyaránt várhatóak tőlünk a jövőben.

Idén ősszel három címmel készülünk. A szeptember végi Könyvfesztiválra fog megjelenni Irene Vallejo számos irodalmi díjjal kitüntetett és több mint harminc nyelvterületre eladott műve, a Papirusz – A könyvek története az ókori világban. A spanyol nemzetiségű Vallejo ebben a kötetben barangolásra hívja az olvasókat a szavakat téren és időn átmentő lenyűgöző találmány, a könyv világába. Bemutatja, hogyan készített könyvet az ember füstből, kőből, agyagból, nádból, selyemből, bőrből és fából, míg végül eljutott e-könyvolvasójáig. A kötet már a 2019-es megjelenésekor két díjat kapott a hazájában, majd 2020-ban elnyerte a legjobb spanyol nyelvű esszének járó nemzeti díjat, valamint a spanyol könyvesboltok legjobb ismeretterjesztő könyvnek adományozott éves kitüntetését.

Október végén érkezik Gabrielle Zevin új könyve, a Világépítők. Ebben a komoly kérdéseket feszegető, de többek közt a videójátékok aranykorának is emléket állító műben két ember a kreativitásán keresztül keresi önmagát, és introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekszik felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit. A regény a nyári megjelenését követően döbbenetes sikernek örvend az USA-ban: a harmadik helyen nyitott a New York Times sikerlistáján, valamint Jimmy Fallon ezt választotta a könyvklubja nyári olvasmányának. A könyv jogai mostanra huszonöt országban keltek el, és úgy tudjuk, hogy dolgoznak már a megfilmesítésen is.

Zárásként, november első felében adjuk ki Kollár Betti új regényét, a Kosársulit. Betti eddig megjelent művei az elmúlt két évben (2020: A vonzás törvénye, 2021: A vonzás szépsége, 2022: Álmomban megleltelek) közel húszezer példányban keltek el, ráadásul a Kosársuli az eddigi legnagyobb olvasottságot elérő műve a Wattpaden, ami most átdolgozott formában várható majd.

További információkért, napi érdekességekért és a jövőbeli tervekért kövessétek a Magnóliát Facebookon, Instagramon és Molyon:

https://www.facebook.com/magnoliakiado
https://instagram.com/magnoliakiado
https://moly.hu/tagok/magnolia_kiado