Nincs engedélyezve a javascript.
Pióca
Raktári kód:
217596
ISBN:
9789635981731
Megjelenés:
2023.10.31.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
352
Nyelv:
magyar

Az emberi civilizáció északi peremén, egy világtól elzárt kastélyban váratlanul meghal a báró orvosa. Utódjának kell megfejtenie a rejtélyt: hogyan tudta az Intézet elveszíteni sok teste közül az egyiket.

A Tartományközi Orvosi Intézet évszázadokon keresztül úgy biztosította növekedését, hogy megtelepedett az ifjú elmékben és doktorokat faragott belőlük, idővel lecserélve minden emberi gyógyítót. Az Intézet azért létezik, hogy segítse az emberiséget: gyógyít és vág, egyengeti és megóvja a fajt az apokaliptikus borzalmaktól, amelyeket őseik a világra szabadítottak.

Most azonban a fagyott északon az Intézet gazdateste riválisra bukkan az evolúciós lépcső legtetején. Egy parazita terjed a báró kastélyában, mely eleve egy titkokkal, hazugságokkal, erőszakkal és félelemmel teli, sötét verem. Találkozásuk pedig szörnyű háború kitörésével fenyeget, melyben akármelyikük is győz, az emberiség veszíteni fog.

Hiron Ennes bemutatkozó regénye őrült gótikus horror, melyben China Miéville szürreális stílusa találkozik Gerald Brom hátborzongató képi világával.


A könyvről mondták:

“Mintha összegyúrnánk A dolog című filmet A halál angyalával… gyönyörűen megírt és különösen emberi stílusban. Ennes előállhat ezután bármivel, én biztosan el fogom olvasni.”
Gillian Flynn

“Csodálatos továbbgondolása a gótikus science fictionnek, szédítően okos és atmoszférikus mű. Képzeld el az Üvöltő szeleket… férgekkel!”
Tamsyn Muir

“Összetett érzelmi állapotokat közvetíto és rendkívül újító jellegu könyv, tele tekergő iszonyattal. Azoknak a horror-fanatikusoknak ajánljuk, akik valami nagyon újra vágynak.”
Publishers Weekly

“Elképesztően akrobatikus nyelvezetével olyan világot épít, ami több titkot tartalmaz, mint amennyit az emberi test elbír.”
Cassandra Khaw

“Aprólékos és meglepő világépítés. Gyilkos próza. Olyan groteszk biológiai elképzelések, amikkel még sosem találkoztam. Ha valaha is töprengtetek azon, hogy mi történne, ha David Cronenberg és Edgar Allen Poe egymásba botlana egy parazitológiai konferencián, akkor íme a válasz.”
Peter Watts

“Nem hittem volna, hogy képes még könyv újat mutatni nekem. Azt hittem, hogy mindent olvastam és láttam már, de a Piócát semmihez nem tudom hasonlítani.”
Tade Thompson

eredeti ár:
4 980 Ft
kiadói ár:
3 984 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Kiadói ár: az internetes rendelésekre érvényes ár

Bevezető ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon

Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Készleten
Szállítás:
2-5 munkanap