Nincs engedélyezve a javascript.
Letűnt világok
Raktári kód:
170162
ISBN:
9789634195290
Megjelenés:
2018.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
352
Nyelv:
magyar
Fordító:

Neill Blomkamp írótársának (Oats Studios) lehengerlő sci-fije.

"Az a fajta nagy ötletre épülő könyv, amely a lehető legjobb értelemben megy szembe a műfaj elvárásaival."
Blake Crouch

Shannon Moss a Haditengerészeti Nyomozóiroda egyik titkos részlegének az ügynöke, aki már többször vett részt űrutazással vagy időutazással járó küldetéseken. A részleg létezéséről kevesen tudnak, alapvetően két funkciót lát el. A Mélyűr felfedezésével az expedíciók egyrészt az emberiség számára alkalmas bolygókat keresnek. A Mélyidőben történő ugrásokkal pedig lehetséges jövőkbe utaznak, hogy a jelenben megoldhatatlannak bizonyuló eseteket göngyölítsenek fel. Az ugrásokkal azonban vigyázni kell: korábbi expedíciók felfedeztek egy, az ismert világ végső pusztulásával járó eseményt, a Terminust, ami egyre több lehetséges jövőben fordul elő, és az időbeli bekövetkezése minden egyes ugrással közeledik a jelenhez.

Nyugat-Pennsylvania, 1997: Shannon Mosst gyilkossághoz riasztják. Egy SEAL-kommandós brutálisan végzett a családjával, ám tinédzser lánya nincs az áldozatok között, és eltűntnek nyilvánítják. A gyilkos a USS Libra nevű űrhajó legénységének tagja volt, ami azonban a korabeli jelentések szerint sosem tért vissza a Mélyidőbe tett ugrásából. Moss saját tapasztalatból tudja, hogy az időutazás komoly mentális traumát okozhat, és arra gyanakszik, hogy a SEAL-kommandós láthatott valamit a jövőben, ami kiváltotta a cselekedetét. Moss az eltűnt lány nyomába ered, és ugrást hajt végre a Mélyidőbe. Különböző lehetséges jövőkbe utazik, hátha talál valamit, ami segít megoldani a jelenbeli ügyet. Nyomozása során azonban olyan információ birtokába jut a Terminusszal kapcsolatban, ami az egész világ jövőjét megváltoztathatja.

Tom Sweterlitsch hajmeresztő elképzelésekkel játszadozik ebben a fordulatos és meghökkentő regényben, ráadásul minden ötletét olyan természetességgel tárja az olvasó elé, hogy egy pillanatra sem kételkedünk bennük. De a tudományos-fantasztikus alaphelyzet ellenére a Letűnt világok egy rendkívül emberi történet a felfoghatatlan megértéséről. Igazi mestermű, amely a popkultúra olyan remekeit idézi fel, mint a Twin Peaks, az Eredet és a True Detective – A törvény nevében.

A könyvről mondták:

"A tudományos fantasztikum és a krimi egy újabb korszakalkotó keveréke."
Pittsburgh Tribune-Review

"Már az alaphelyzet is végtelenül izgalmas, de Sweterlitsch még egy lenyűgöző világvége-látomást is belevisz a képbe. […] A gyilkosság felderítésének és az emberiség végzetének a kapcsolata csak az egyik élvezetes motívum ebben a sötét, letehetetlen thrillerben. A másik maga a főszereplő, Moss, aki egy szívós, sebezhető, de ugyanakkor nagyon szerethető karakter."
The Guardian

"Ez a lenyűgöző egyveleg nem korlátozódik a bűnügyi nyomozásra vagy a sci-fi-re. Ha sokkal többet árulnánk el róla, azzal megfosztanánk az olvasót az időutazás apró érdekességeinek felfedezésétől."
Library Journal

"Sweterlitsch egy erős, izgalmas főhőst hozott létre Shannon Moss személyében. A Letűnt világok olyan magával ragadó, amilyen csak egy jól megírt spekulatív tudományos-fantasztikus mű lehet, amelyben a nyomozás ide-oda ugrál az időben. Sweterlitsch, miközben egyre borúsabb jövőképekbe repíti az olvasót, zsigeri és megalkuvást nem ismerő történetet mesél a kriminek és a futurisztikus vízióknak ebben a letehetetlen keverékében."
BookPage

"A tudományos fantasztikum, a thriller, az egzisztenciális horror és az apokaliptikus irodalom felkavaró keveréke."
Kirkus Reviews

"A kozmikus erők néha úgy állnak össze, hogy az univerzum egy olyan transzcendens irodalmi művet lök ki magából, amely szívünk egzisztenciális húrjait pendíti meg, hogy a hatására mélyen elgondolkozzunk az emberiség nagy kérdésein. A Letűnt világok is ezek közé a gondolatébresztő művek közé tartozik, és le fogja nyűgözni az olvasót."
Syfy Wire

"A regény újításai sokrétűek. Sweterlitsch előveszi az alternatív valóságokat, az időutazást, a fejlett technológiákat és még a Philip K. Dick által ihletett bűnmegelőzési intézkedéseket is."
The Missourian

eredeti ár:
3 980 Ft
kiadói ár:
3 184 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Kiadói ár: az internetes rendelésekre érvényes ár

Bevezető ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon

Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Készleten
Szállítás:
2-5 munkanap