Nincs engedélyezve a javascript.
A női test és más összetevők
Raktári kód:
179164
ISBN:
9789634197041
Megjelenés:
2020.
Kötésmód:
puhatáblás ragasztott
Oldalszám:
288
Nyelv:
magyar

A női test és más összetevők

A női test és más összetevők Carmen Maria Machado irodalmi diadalmenete, mely során látványosan lerombolja az önkényesen felhúzott falakat a pszichológiai realizmus és a disztópia, a komédia és a horror, a fantasy és a fabulizmus között. Sokszor szürreális és provokatív könyvében e műfajok felhasználásával elképesztő narratívákat alkot, melyek bemutatják a nők mindennapi életét és azokat a külső erőket, amelyek hatással vannak a testükre. A kötetet a 2017-es megjelenése után díjesővel honorálták: elnyerte a Shirley Jackson- és Lambda-díjat, valamint a Brooklyni Közkönyvtár irodalmi díját és az Amerikai Könyvkritikusok John Leonard-díját, ezenkívül pedig jelölték a nemzeti könyvdíjra, valamint a PEN/Robert W. Bingham-, Dylan Thomas- és World Fantasy-díjakra.

Egy feleség visszautasítja a férje kérését, hogy levegye azt a zöld szalagot, amit állandóan a nyakán hord. Egy nő beszámol a szexuális együttléteiről, miközben egy járvány lassan az egész emberiséggel végez. Egy plázában dolgozó ruhabolti eladó rémisztő felfedezést tesz a ruhák varrásának körülményeiről. Egy zsírleszívás után nem várt vendég jelenik meg a lakásban. Ezek a hol földhözragadt, hol a világunktól elszakadt, csábító és szexi, ugyanakkor bizarr és maró, humoros és halálosan komoly történetek minden oldalukról megmutatják a nőket. A kötet novelláinál eredetibb hangvételű, izgalmasabb és felkavaróbb történetekkel rég találkozhatott az olvasó.

A könyvről mondták:

"Machado lenyűgözően használ egy életszerű, kísérleti jellegű nagyítót arra, hogy bemutassa az érvényesülésért küzdő nőket."
The New Yorker

"Nyers, eredeti és vad novelláskötet. Tele van furcsa mítoszokkal, amelyeknek sikerül megragadniuk a nőkkel kapcsolatos ismerős és kimondatlan igazságokat úgy, ahogy erre a közvetlenebb vagy realistább írások nem képesek."
NPR.org

"A női test és más összetevők becses kincs: a lehetetlen határát súroló tehetség példája, amely a jelenről is tartalmaz valami zavarba ejtően fontosat… Machado mestere a kiélezett udvariassági szabályoknak, a szexuális diverzitás műfajának és a valóság állítólagos szabályainak, és így alkotja meg az alternatív lehetőségeket… Machado megmutatja, milyen eredeti, büszke és vidám dolog az, amikor valaki zsigerből ír."
Los Angeles Times

"A könyv tele van fantasztikus megállapításokkal, amelyek igaznak tűnnek, mert a heves szexuális vágy, a test változékonysága és a nemiség valósága azzá teszik őket… Ezek a különlegesen feltálalt, megrázó történetek sokáig fogják kísérteni az olvasót."
San Francisco Chronicle

"Machado természetfeletti eleganciával, lebilincselő popkulturális érzékkel, valamint bensőséges és könyörtelen stílussal ragadja meg az olvasó torkát, és belemélyeszti tökéletesen polírozott körmeit. Úgy fedezi fel a nőiséget, hogy furcsa és kísérteties módon rég elvesztett barátainknak érezzük azokat a nőket, akik elpárolognak vagy telepatikusan hallják a pornósztárok gondolatait."
Harper's Bazaar

"Machado bemutatkozó kötete nyolc történetet tartalmaz, amelyek megmutatják, hogy a szerző milyen otthonosan mozog a képzelet bizarr, varázslatos és ijesztő mélységeiben… A történetek csöpögnek a szextől és a vágytól, és sajátságosan mutatják be a testi szükségletek és az érzelmek elválaszthatatlan egységét, ezért a legképtelenebb képeket is furcsán ismerősnek érezzük. Ráadásul Machado ádáz eleganciával ír: humorosan és ötletesen játszik a formával és az elvárással, és mindig kimondja, amit gondol… Különleges és maróan ötletes könyv."
Kirkus Reviews

eredeti ár:
3 280 Ft
kiadói ár:
990 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Kiadói ár: az internetes rendelésekre érvényes ár

Bevezető ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon

Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Készleten
Szállítás:
2-5 munkanap