Nincs engedélyezve a javascript.
Az ötödik évszak
Raktári kód:
144823
ISBN:
9789634191063
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
puhatáblás ragasztott
Oldalszám:
368
Nyelv:
magyar
Fordító:
Három szörnyű dolog történik egyetlen nap leforgása alatt. A szürke kisvárosi életet élő Essun arra tér haza, hogy férje brutális módon végzett a kisfiukkal, majd elmenekült és erőszakkal magával vitte a lányukat. Eközben a hatalmas Sanze az egész világot befolyásoló birodalom, aminek találmányai évezredek óta a civilizáció alapjait képezik összedől, mert teljes lakossága egy őrült bosszújának áldozatául esik. S végül, a Rezdületlenként ismert kontinens szívében egy óriási, vöröslő repedés keletkezik, és az általa kiokádott hamu elsötétíti az eget. Egyesek szerint évekre. Mások szerint évszázadokra.

Ebben a haldokló és halálos világban Essun mindent meg fog tenni, hogy megmentse a lányát, és bosszút álljon a férjén. Az utolsó tartalékaiból tengődő, napfény, ivóvíz és művelhető termőföld nélkül maradt Rezdületlenben pedig kitörni készül a háború. Egy végső, nagy leszámolás a nemzetek közt, amit nem a hatalomért vagy a földért vívnak majd, hanem a túléléshez szükséges alapvető forrásokért. Essunt viszont nem érdekli, hogy az ismert világ összeomlik körülötte: ő maga fogja puszta kézzel elpusztítani, ha ezt kell tennie a lánya megmentéséért.
  • „Nagyratörő regény, melyben a főszereplő az utolsó oldalig képes meglepetést okozni. Jemisin munkássága alapjaiban változtatja meg a fantasyt.”
The Guardian


  • „Jemisin elegáns prózája és kegyetlen világa tökéletes alapot szolgáltat e lenyűgöző történetnek, melynek szereplői egy halálra ítélt világot próbálnak megmenteni.”
Publishers Weekly


  • „Összetett és rendkívüli.”
The New York Times
eredeti ár:
3 580 Ft
kiadói ár:
2 864 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Kiadói ár: az internetes rendelésekre érvényes ár

Bevezető ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon

Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Jelenleg nem rendelhető