Nincs engedélyezve a javascript.
Elveszett madarak
Raktári kód:
205917
ISBN:
9789635980420
Megjelenés:
2022.
Kötésmód:
puhakötés ragasztva
Oldalszám:
400
Nyelv:
magyar

Egy hajó kapitánya, akit nem béklyóz az idő.
Egy néma gyermek, akire elképzelhetetlen hatalom ró terhet.
Egy ezeréves asszony, akit emberöltőnyi tévedések kísértenek.
Közös történetük az elmúlt évek egyik legjobb sci-fi regénye.

Nia Imani hajókapitány élete sokban különbözik másokétól. Míg az ismert világokban ugyanúgy telnek az évek, számára a több évtizedet felölelő utazások nem többek néhány hónapnál. Mindenhol várja egy megöregedett barát vagy szerető; ő azonban a legtöbbször csak magányosan sodródik a hajóján, és a következő fizetést várja. Ám egy nap találkozik egy rejtélyes fiúval, aki a megtalálói szerint az égből hullott a földre.

A gyermek nem beszél, egyedül régi fafuvoláján játszott gyönyörű, keserédes zenéjén keresztül kommunikál. Niát megragadják a dalai, és a kettejük között kibomló különös kapcsolat hatására úgy dönt, magával viszi a fiút. A csillagfényes utazás évei alatt pedig a két kívülálló felfedezi a másikban azokat a dolgokat, amelyek saját magukból hiányoznak. A fiú számára ez az otthont, a szeretetet és a biztonságot jelenti. Nia számára pedig a saját világán kívüli, stabil pontot.

Csakhogy nem Nia az egyetlen, akinek felkeltette a figyelmét a fiú. Sóvárog utána a múlt, és amikor utoléri őket, azzal fenyeget, hogy mindketten elveszíthetik azt, ami a legfontosabb: egymást.

A könyvről mondták:

"Az Elveszett madarak igazán lenyűgöző debütáló regény. Simon Jimenez, akire óriási hatást gyakorolt Gabriel García Márquez prózája, valamint David Mitchell Felhőatlaszának szertelensége, olyan szerző, akinek a pályáját mindenképpen érdemes lesz figyelemmel követni."
The Nerd Daily

"Nagyon hasonlít Justin Cronin A szabadulására, maga az utazás mégis inkább Bryce Courtenay The Power of One c. könyvét idézi, így vonzónak találhatják azok az olvasók, akik szeretnek érzelmileg kötődni az időutazáshoz... A történet hangvétele és mélysége N. K. Jemisin regényeire emlékeztet."
Library Journal

"A közelmúlt egyik legjobb science fiction regénye."
Locus

"Ha őszintén szereted a science fictiont, és ha szereted a történeteket a jövőről és azokról a dolgokról, amelyeket azért teszünk, hogy legyen közös jövőnk, akkor olvasd el az Elveszett madarakat! Komolyan mondjuk, ezt nem éri meg kihagyni."
Tor.com

"Az Elveszett madarak egy minden tekintetben gyönyörű utazás, tele a szeretet és az otthon pillanataival, és mindennel, ami e kettő között létezik."
Seattle Book Review

"Ez az erőteljes, feszültséggel teli történet arra kér minket, hogy gondoljuk át, mi mindent lennénk hajlandóak feláldozni a haladásért – vagy azokért, akiket szeretünk."
Kirkus Reviews

eredeti ár:
4 480 Ft
kiadói ár:
3 584 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Kiadói ár: az internetes rendelésekre érvényes ár

Bevezető ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon

Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Készleten
Szállítás:
2-5 munkanap