Nincs engedélyezve a javascript.
Kolibri szalamandra
Raktári kód:
207064
ISBN:
9789635980246
Megjelenés:
2022.08.30.
Kötésmód:
puhakötés ragasztva
Oldalszám:
416
Nyelv:
magyar

Zseniális spekulatív thriller az Expedíció szerzőjétől sötét összeesküvésről, veszélyeztetett fajokról és a lehetséges világvégéről.

„Jane Smith” biztonsági tanácsadó kap egy borítékot, benne egy raktár kulcsával, amely egy kitömött kolibrit és egy kitömött szalamandrához vezető nyomokat rejt. Silvina, a halott nő, aki az üzenetet hátrahagyta, hírhedt ökoterrorista volt és egy argentin iparmágnás lánya. Amikor Jane elviszi a kolibrit a raktárból, olyan események sorozatát indítja el, amelyek hamar kicsúsznak az irányítása alól.

Nemsokára Jane és a családja is veszélybe kerül, és alig néhány szövetséges segít megérteni neki a veszély valódi mértékét. Vajon az egyetlen út a biztonságba, ha követi Silvina lépteit? Vagy túl késő leállni? Miközben Jane kétségbeesetten keresi a válaszokat arra, miért vette fel vele a kapcsolatot Silvina, ő – és talán a világ is – kifut az időből.

A Kolibri szalamandra Jeff VanderMeer kápráztató, filmszerű stílusának legjavát nyújtja. Feszes és váratlan csavarokkal teli történetté szövi a klímaváltozás, az identitás és az általunk lakott világ legalapvetőbb kérdéseit.

A könyvről mondták:

"A legsürgetőbb és legizgalmasabb könyvek egyike a klímaváltozásról."
Helen Phillips

"A thrillernek és a biotechnológiai gondolatjátéknak ez a sokkoló, az ökológiai és politikai szétesés felé vezető úton járó világban játszódó keveréke egy névtelen narrátort követ látszólag őrült küldetésén... Páratlan prózája a labirintusszerű cselekmény mélyére rántja az olvasót. VanderMeer megerősíti helyét korunk leginnovatívabb írói között."
Publishers Weekly

"A Kolibri szalamandra szívszaggató, lenyűgöző és mélyreható mű. Egyszerre thriller és rekviem egy eltűnő világért. Úgy sejtem, ez a regény még sokáig kísérteni fog."
Emily St. John Mandel

"Jeff VanderMeer Kolibri szalamandrája thrillernek álcázott egzisztencialista őrület. Bár a cselekmény egy pillanatra sem áll meg dübörgése közben, ez az elképesztő regény állandóan változik és tágul a léptéke, mígnem a rejtvény, amelynek megfejtésével a narrátort kezdetben megbízzák, Mátrix-szerű meghívóvá válik, hogy nyissa meg magát a világa és a mi világunk új és felkavaró értelmezése előtt."
Kristen Roupenian

"A Kolibri szalamandra magvas és gyújtó hatású thriller, mely a világ végétől pörög visszafelé. Jeff VanderMeer ökológiai és személyes megszállottságról szóló története abban a különös, szürreális térben létezik, ahol a természet világa és az emberi becsvágy ütközik – egy olyan térben, amelyet egy másik író sem jegyzett le ilyen tisztelettel és lázas képzelőerővel. Az eredmény egy semmihez nem hasonlítható krimi, mely futurisztikusnak tűnhet, de mélyen releváns veszélyes jelenünk szempontjából."
Omar El Akkad

"A Kolibri szalamandra egyértelműen naturalistább, hagyományosabb thriller, mint VanderMeer korábbi regényei. Mégis jogos az összehasonlítás a paranoid összeesküvéselméletek szépirodalmi képviselőivel, mely zsáner tagadhatatlan legjobbja Thomas Pynchontól A 49-es tétel kiáltása. Tulajdonképpen bátor és őszintén ijesztő hősnőnk, Jane Smith akár a 21. századi Oedipa Maas is lehetne."
Paul Di Filippo

eredeti ár:
4 980 Ft
kiadói ár:
3 984 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Kiadói ár: az internetes rendelésekre érvényes ár

Bevezető ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon

Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Készleten
Szállítás:
2-5 munkanap